Суббота, 27 января 2024 13:26

Окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55 "Геофізика": унікальна ціль для ЗСУ

Читать на русском

Окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55

Окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55 "Геофізика": унікальна ціль для ЗСУ

Російська окупаційна армія знову підняла у повітря раритетний літак М-55 "Геофізика" зі спеціальною апаратурою для ведення радіоелектронної розвідки. На думку аналітиків, окупанти вирішили повернути до роботи цей літак в якості ролі "літаючої лабораторії".

За допомогою М-55 "Геофізика" росіяни, ймовірно, проводять випробування або відпрацювання технічних моментів із підвісними контейнерами з розвідувальною апаратурою, які підвішуватимуться під літаки російської тактичної авіації. Про це повідомляє портал Defense Express.

Рідкісний літак помітили з двома специфічними контейнерами під крилами. Йдеться про апаратуру радіотехнічної розвідки УКР-РТ, яку росіяни створювали спеціально під Су-34. Другий контейнер радіоелектронної розвідки – УКР-РЛ.

На думку військових експертів, російська армія вирішила повернути до роботи М-55 "Геофізика" з метою випробування радіотехнічного обладнання, яке буде використано на сучасній тактичній авіації РФ. Також аналітики припускають, що путінські війська намагатимуться застосувати М-55 "Геофізика" і для проведення демонстраційних польотів поблизу кордону з країнами-членами НАТО. Таким чином, країна-терорист РФ може імітувати ведення розвідки або дійсно збирати необхідну розвідувальну інформацію.

Унікальна ціль для ЗСУ: окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55  qrxiquieuiqeant

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко зазначив, що раритетний М-55 "Геофізика" використовується росіянами як посилення своєї авіаційної розвідувальної компоненти. За його словами, на такий крок окупанти пішли, оскільки потенціал їхньої розвідувальної авіації обмежений після знищення літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Також він додав, що М-55 "Геофізика" може стати унікальною ціллю для ЗСУ.

Коваленко пояснив, що апаратура для ведення радіоелектронної розвідки УКР-РЛ дозволяє виявляти поодинокі та групові наземні цілі на дальності до 300 км. У той же час за допомогою УКР-РТ ворог може виявляти засоби зв’язку та РЛС, визначати їхні координати та видавати іншу інформацію, яка використовується для удару.

Унікальна ціль для ЗСУ: окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55

Унікальна ціль для ЗСУ: окупанти після збиття А-50 знову підняли в небо раритетний М-55

Нагадаймо, у листопаді 2023 року стало відомо, що окупанти розконсервували рідкісний літак М-55 "Геофізика". Він був створений за радянських часів як висотний розвідник для проведення ракетних ударів.

Раніше повідомлялося, що борт далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 було знищено над акваторією Азовського моря на початку 2024 року. Крім того, захисники "приземлили" повітряний пункт управління Іл-22 ПКС РФ.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.