Вторник, 30 января 2024 13:07

Курсантка вишу з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини на сайті знайомств: видавала себе за військового

Читать на русском

Курсантка вишу з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини на сайті знайомств: видавала себе за військового

Курсантка вишу з Дніпра видурила понад 800 тисяч гривень у дівчини на сайті знайомств: видавала себе за військового

Курсантка одного із правоохоронних вищих навчальних закладів Дніпропетровщини під виглядом "військового" обдурила українку більш як на 800 тисяч гривень. Схему зловмисниця провернула на одному із сайтів знайомств.

Вона зареєструвала брехливий профіль, вкравши фото зі сторінки справжньої людини в соціальних мережах. Під виглядом чоловіка вона спілкувалася з мешканкою Дніпра, а потім попросила в неї на "операцію після поранення" велику суму грошей. Державне бюро розслідувань на своєму сайті проінформувало про оголошення фігурантці підозри в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України).

Дівчина писала своїй жертві романтичні повідомлення від імені вигаданого хлопця.

Потерпіла нічого не підозрювала й дала злочинниці свій номер. Вони активно переписувалися в месенджерах і навіть говорили по телефону.

"Для того, аби голос "залицяльника" не видав обману, курсантка в телефонних розмовах пояснювала, що в дитинстві перенесла операцію на голосових зв’язках, тому так і розмовляє", – пояснили у ДБР.

Розслідування веде ДБР uqidrkiqxeidqant

У якийсь момент "чоловік" повідомив, що нібито потрапив до армії і перебуває в зоні бойових дій, через що найближчим часом зустрітися вживу не вийде. Проте "він" пообіцяв періодично надсилати дівчині подарунки через свою "племінницю". Роль останньої грала сама підозрювана.

"Військовий" пізніше заявив про "серйозне бойове поранення" під час ворожого обстрілу поблизу Бахмута, почав просити гроші на операцію. Вважаючи "військового" своїм хлопцем, потерпіла позичила у знайомих і родичів понад 800 тисяч гривень та відправила гроші на рахунок шахрайки.

Курсантці повідомлено про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК). Судом їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Дівчина обдурила мешканку Дніпра

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.