Среда, 07 февраля 2024 05:44

Байден заявив, що законопроєкт щодо надання допомоги Україні та Ізраїлю, ймовірно, не буде поставлений на голосування Конгресу

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив припущення, що законопроєкт, що стосується надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також посилення контролю на південному кордоні США, можливо навіть не буде внесений на голосування в Конгресі.

Про це він сказав під час пресконференції у Білому Домі.

"Підтримка цього законопроєкту — це протидія президенту рф путіну. Протистояння цьому законопроєкту грає йому на руку. Як я вже казав, ставки цієї боротьби виходять далеко за межі самої України. Якщо ми не зупинимо апетит путіна до влади та контролю над Україною, він не обмежуватиме себе лише над цією державою. І витрати для Америки та наших союзників лише зростуть. Для тих республіканців в Конгресі, які думають, що можуть протистояти допомозі Україні й не нести за це відповідальності, — історія спостерігає. Підтримка України в цей критичний момент не буде забута ніколи", — сказав Байден.

Президент США висловив думку, що наразі немає впевненості в тому, що цей законопроєкт взагалі буде розглянутий Сенатом, і звинуватив у цьому екс-президента Трампа.

"Чому? З простої причини: Дональд Трамп. Тому що Трамп вважає, що це погано для нього в політичному контексті. Він краще перетворить це питання на зброю, ніж насправді вирішить його. За останні 24 години він не зробив нічого, крім того, щоб залякати республіканців в Палаті та Сенаті, погрожуючи їм та залякуючи, щоб вони проголосували проти законопроєкту. І схоже, що вони піддаються цьому. Чесно, вони зобов’язані показати свій хребет американському народу і вчинити правильно", — сказав Байден.

BAGNET нагадує, раніше Білий Дім розкритикував запропонований республіканцями у Палаті представників законопроект про допомогу Ізраїлю на $17,6 млрд.

Підготував: Сергій Дага

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.