Понедельник, 12 февраля 2024 20:51

Зеленський пообіцяв повне державне сприяння усім виробникам РЕБ: "Вони є однією з основ нашого захисту"

Читать на русском

Зеленський пообіцяв повне державне сприяння усім виробникам РЕБ:

Зеленський пообіцяв повне державне сприяння усім виробникам РЕБ: "Вони є однією з основ нашого захисту"

Президент України Володимир Зеленський розповів про засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому вперше було присутнє нове військове командування. На ньому глава держави заслухав доповіді щодо захисту обʼєктів критичної інфраструктури, які залишаються цілями російських ракет і дронів.

Про це Зеленський сказав у понеділок, 12 лютого, у своєму вечірньому зверненні до українців. Зокрема, він відзначив роботу мобільних вогневих груп, які зараз відіграють одну з основних ролей у захисті українців від повітряних атак противника.

"Щоб додати більше захисту, додаємо більше сили, більше можливостей нашим мобільним вогневим групам. Збільшимо й кількість таких груп. Я вдячний усім, хто служить у мобільних вогневих групах, тренує їх і допомагає", – наголосив гарант.

Також на Ставці заслухали доповідь про забезпечення всіх підрозділів наших Сил оборони снарядами, дронами та засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

"Кожен в Україні, хто може виробляти ефективні системи радіоелектронної боротьби, заслуговує на повне державне сприяння на всіх рівнях: і на центральному – від уряду, і в кожному регіоні, де є такий потенціал. Я вдячний усім представникам, зокрема, місцевої влади та кожному українському підприємцю, усім українським розробникам, які розвивають таке виробництво – системи РЕБ", – сказав Зеленський.

На Ставці нові військові командувачі та командувачі напрямків доповідали щодо ситуації на фронті: на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському., Мар’їнському та Запорізькому напрямках. Окрема доповідь стосувалася дій Сил оборони на півдні, зокрема в Херсонській області.

Гарант розповів, що сьогодні він також провів тривалу нараду щодо підготовки міжнародної роботи в лютому. Зокрема, йшлося про Мюнхенську безпекову конференцію – важливу не лише європейську, а й глобальну платформу.

"Україна представить своє бачення цього року. І багато в чому вирішального року – тих перспектив, які є в усіх нас, у всіх вільних націй, і які точно не мають бути втрачені. Співпраця має значення. І я вдячний усім у світі, хто це усвідомлює, усім, хто допомагає, кожному лідеру, кожній державі, які хочуть чесного миру так само, як і українці. Слава всім, хто зберіг і береже Україну! Слава всім, хто б’ється заради нашої держави та людей!" – резюмував президент.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.