Среда, 06 марта 2024 04:12

Зеленський назвав умови, за яких реально вигнати російських терористів з моря та неба: "Україна довела, на що здатна"

Читать на русском

Зеленський назвав умови, за яких реально вигнати російських терористів з моря та неба:

Зеленський назвав умови, за яких реально вигнати російських терористів з моря та неба: "Україна довела, на що здатна"

Україна здатна відновити безпеку та контроль у небі нашої країни та в Чорному морі. Це вже доведено українськими захисниками.

Саме тому президент України Володимир Зеленський у підсумках дня подякував усім нашим воїнам, які наразі відновлюють безпеку в небі та морі. Немає вже для російських терористів безпечних гаваней у Чорному морі й не буде, пообіцяв він.

Проте безпека на воді та в небі можлива лише за умови достатньої "української міцності". "Це стосується як постачання від партнерів, так і нашого внутрішнього виробництва", – підкреслив Зеленський.

Головним здобутком дня президент назвав новий крок Міжнародного кримінального суду. Мова про ордери на арешт двох представників російського військового керівництва. "Командувачі російських убивць здійснювали та здійснюють терористичну кампанію проти нашої держави та людей. Це очевидні воєнні злочини Росії та злочини проти людяності", – зауважив очільник держави.

Також Зеленський розповів, що провів кілька нарад щодо нашого оборонного виробництва, а також комунікації з партнерами з приводу постачання зброї. "Досягнуті нещодавно домовленості реалізуємо якнайшвидше – щодо постачання та щодо спільних проєктів", – пообіцяв президент.

З міжнародним блоком уряду Зеленський провів окрему нараду. "Плануємо наші дії на цей місяць, на цю весну, щоб дати Україні необхідну силу та необхідні можливості. Україна має досягти своїх цілей, ми всі разом у світі маємо відновити повну силу міжнародного права", – зазначив український лідер.

Традиційно Зеленський подякував усім, хто допомагає Україні, і – окремо – усім, хто б’ється та працює заради нашої держави та людей.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.