Среда, 06 марта 2024 21:17

Великий турнір із мініфутболу: як у Карапишах грали ветерани

Великий турнір із мініфутболу: як у Карапишах грали ветерани

Традиційний турнір з міні-футболу серед ветеранів футболу 55+, приурочений вшануванню пам’яті Героїв російсько-Української війни, відбувся 25 лютого та 03 березня 2024 року у спорткомплексі ОЗО Карапишівського ліцею. Про те, як проходив цей турнір, читайте у репортажі «Моєї Київщини»

Організатором турніру став Карапишівський старостат Миронівської міської ради за сприяння Олександра Кириченка, ветерана футболу та бойових дій. Історія турніру сягає 2015 року, коли вперше були проведені змагання для ветеранів футболу 45+, присвячені пам’яті відомого спортінструктора Бурлаки Олександра Валентиновича, який відзначався своїми проукраїнськими поглядами задовго до омріяної незалежності України.

Спочатку участь у турнірі брали лише чотири команди з Рокитного, Таращі, Богуслава та Миронівки. Згодом до них приєдналися інші команди. Перед самим початком повномаштабного вторгнення був проведений останний у мирний час турнір пам’яті Героїв Небесної сотні.

Співорганізатором нинішнього турніру став і Олександр Кириченко – ветеран футболу з Борщагівської ОТГ, фанат футбольної справи.

Олександр воював та отримав травми. Так сталося, що його бригада відновлювалася саме у Карапишах. До речі, у цю бригаду пішли добровольцями староста села Троценко Святослав та інші мешканці Карапишів. На жаль, багато колишніх футболістів загинуло на полях боїв. Загинув і син спортінструктора Олександра Бурлаки Віктор.

Але життя продовжується, тому турніри вирішили проводити. Таким чином спільними зусиллями був організований турнір у Карапишах.

Протягом двох днів у змаганнях взяли участь запрошені команди ветеранів футболу із Богуславської, Борщагівської, Миронівської, Рокитнянської та Таращанської громад. Всього було проведено десять ігор. Тривалість гри складала: 2 тайми по 15 хв ігрового часу з п’ятихвилинною перервою.

За підсумками набраних очок визначені команди-переможці та кращі гравці.

ФК «Нива» Борщагівської ОТГ виборов почесне перше місце та став володарем кубка турніру.

Кращим гравцями турніру стали:

Олександр Щебря – з команди ветеранів футболу Богуславської ОТГ;

Сергій Гребенюк – з команди ветеранів футболу Борщагівської ОТГ;

Степан Москалик – з команди ветеранів футболу Рокитнянської ОТГ;

Михайло Галич – з команди ветеранів футболу Миронівської ОТГ;

Олег Нечитайло – з команди ветеранів футболу Таращанської ОТГ.

Нагороди і грамоти переможцям та учасникам турніру вручив виконуючий обов’язки старости села Карапиші Анатолій Щербина.

Під час підведення підсумків учасники традиційного турніру по міні-футболу серед ветеранів одностайно вирішили обов’язково провести турнір на честь нашої Перемоги.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.