Четверг, 07 марта 2024 06:26

Україна ініціює запровадження секторальних євросанкцій проти РФ

Читать на русском

Україна ініціює запровадження секторальних євросанкцій проти РФ

Україна ініціює запровадження секторальних євросанкцій проти РФ

На Російську Федерацію слід посилювати тиск, зокрема шляхом впровадження секторальних санкцій, що нашкодять економіці агресора.

Про це заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін, у соцмережі Х.

У середу, 6 березня, генпрокурор провів зустріч з виконавчими директорами Європейської служби зовнішньої діяльності Майклом Зібертом, Стефаном Томатом, Беленом Мартінесом Карбонеллом та Елен Ле Гал.

Під час зустрічі Костін подякував за потужну підтримку ЄС в політичній, економічній та гуманітарній сферах у ці складні часи, коли Україна бореться за свободу і незалежність.

За його словами, "наша мета – розбудова мережі всеосяжної відповідальності, яка включатиме ефективні механізми для кримінального переслідування російського військового та політичного керівництва за злочин агресії, конфіскацію російських активів та відшкодування збитків тим, хто постраждав від цієї війни".

"Ми також щиро вдячні за тверду позицію ЄС щодо санкційного тиску на країну-терориста та її спільників. Необхідно й надалі посилювати цей тиск, – зокрема, шляхом запровадження секторальних санкцій, які суттєво обмежать російську економіку та спроможність агресора продовжувати війну", – зазначив Костін.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.