Пятница, 26 апреля 2024 21:30

«Кіберпартизани» заявили, що зламали сайт КДБ Білорусі

Будівля Комітету державної безпеки у Мінську, Білорусь

Хакерське угруповання «Кіберпартизани» стверджує, що вони проникли в мережу головного органу безпеки Білорусі і отримали доступ до особистих справ тисяч співробітників, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

У повідомленні хакерів 26 квітня йдеться, що офіційний сайт білоруського КДБ не працює вже більше двох місяців через їхню діяльність.

Вони повідомили, що проникли в систему КДБ восени 2023 року і «викачали всю наявну інформацію».

Як доказ того, що вони зламали мережу відомства, «Кіберпартизани» оприлюднили список адміністраторів і базу сайту.

Керівництво КДБ Білорусі не прокоментувало цю заяву, але сайт агентства відкрився зі сторінки, на якій зазначалося, що сайт «перебуває на стадії розробки».

Нещодавно «Кіберпартизани» заявили, що зламали комп’ютери і системи безпеки найбільшого хімічного підприємства Білорусі «Гродно Азот». Хакери обіцяють відновити дані, коли на свободу вийдуть працівники заводу, заарештовані під час протестів проти результатів президентських виборів 2020 року, а також 75 політв’язнів з найгіршим станом здоров’я.

«Кіберпартизани» – білоруська спільнота анонімних хакерів, яка з’явилася у вересні 2020 року. Вони розпочали свою діяльність у відповідь на державні репресії проти протестувальників у Білорусі.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.