Вторник, 19 декабря 2023 09:25

У Київраді допускають часткове закриття "червоної" гілки метро через аварійність мосту (оновлено)

метро,міст

У Києві можуть частково закрити й "червону" гілку метро. Це пов’язано з аварійним станом моста Метро та необхідністю проведення ремонтних робіт.

Про це сказав голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко в ефірі телемарафону, передає Київ24.news.

За його словами, міст Метро перебуває в аварійному стані щонайменше два роки, проте бюджет на проведення капітального ремонту заклали лише в цьому році.

"Якщо покаже експертиза, що міст метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, і якщо буде підтверджено, що він є аварійно небезпечним, то, на жаль, буде вимога закрити цей міст, який сполучає два береги", – наголосив він.

Водночас Вітренко зазначає, що такий сценарій є мало не катастрофічним для Києва, де й так не вистачає мостів для транспортного сполучення.

"Це стратегічні об’єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов’язаний з певними обмеженнями й необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті", – пояснив урядовець.

Водночас у КМДА наголосили, що заплановане на наступний рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро не вплине на роботу метрополітену.

"На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі",– підкреслив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Читайте також: У Києві відремонтують тунель метро між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка", але рух не зупинятимуть

Як повідомлялося, 8 грудня у Києві закрили рух поїздів між станціями метрополітену "Либідська" та "Теремки" через затоплення тунелю. Очікується, що ремонтні роботи триватимуть півроку.

Через закриття руху частиною "синьої" гілки столичного метро запустили тимчасовий автобусний маршрут №2м "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 60 автобусів з інтервалом руху 1 хв.

Крім нього запустили тимчасовий тролейбусний маршрут №43к "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська". На ньому має працювати 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хв.

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.