Пятница, 22 декабря 2023 14:21

Кабмін продовжив податкові пільги на ввезення безпілотників і тепловізорів (оновлено)

мавік

Кабінет міністрів продовжив до 2025 року дію норми, якою від сплати ПДВ та мита звільнені безпілотники, приціли та інші товари для війська.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання уряду у п’ятницю, 22 грудня, повідомляє пресслужба уряду.

"Посилюємо оборонні можливості. Продовжуємо звільнення від ПДВ та мита до 1 січня 2025 року на наступні категорії товарів: безпілотники, оптичні приціли, приціли нічного бачення, монокуляри та бінокуляри, переносні радіостанції тощо", – сказав Шмигаль.

У Митній службі уточнили: що ухваленим рішенням уряду до 1 січня 2025 року продовжено дію норми, згідно з якою звільняються від оподаткування ввізним митом і ПДВ наступні товари:

  • безпілотні літальні апарати
  • оптичні приціли, коліматорні приціли (коліматори), приціли нічного бачення або тепловізійні приціли
  • тепловізійні біноклі, монокуляри та бінокуляри, прилади нічного бачення (біноклі та монокуляри)
  • далекоміри, що використовуються в оборонних цілях,
  • переносні радіостанції
  • портативні радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам (антидронові рушниці).

"Зазначені товари можуть ввозитись на митну територію України юридичними та фізичними особами, а також пересилатися у міжнародних поштових та експрес-відправленнях без сплати митних платежів", – зазначається у повідомленні.

У Митній службі нагадали, що відповідні зміни до Податкового кодексу України щодо пільги з ПДВ, згідно із законами від 21 листопада 2023 року №3474-IX і №3475-IX набули чинності з 8 грудня 2023 року. Ще один закон "Про внесення змін до Митного кодексу України", що продовжує пільгу з ввізного мита, вже підписаний президентом та набере чинності з дня, наступного за днем його оприлюдниння.

Читайте також: Німецький виробник безпілотників відкриє дослідницький центр в Україні

Як повідомлялося, 20 грудня Верховна Рада ухвалила два закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів, які передбачають звільнення від сплати ПДВ та мита при ввезенні в Україну засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ), радіолокаційних комплексів та пластин для бронежилетів для потреб оборони.

У липні Верховна Рада звільнила від сплати ПДВ та мита імпортні цифрові монокуляри та бінокуляри, оснащені телевізійними камерами, далекоміри, прилади нічного бачення та антидронові рушниці.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.