Вторник, 23 января 2024 21:00

У пошуках містечкової Атлантиди. Режисери з Аргентини зняли унікальний фільм про музику клезмер

У пошуках містечкової Атлантиди. Режисери з Аргентини зняли унікальний фільм про музику клезмер

Леандро Кох і Палома Шахманн створили прекрасний зразок того, що можна назвати парадокументальним кіно, — вважає Дмитро Десятерик. «Проєкт “Клезмер”» ґрунтується винятково на документальних зйомках. Однак завдяки майстерному монтажу й точній розстановці драматургічних акцентів Палома і Леандро переконливо грають самих себе — з інакшими долями. Про їхній спільний повнометражний дебют «Проєкт “Клезмер”», де співіснують дві паралельні історії — у випуску.

Текстову версію читайте тут. Автор — Дмитро Десятерик.

Також рекомендуємо: Подкаст «Медіуми» від Детектора медіа. В ньому Наталка Соколенко та Вадим Міський виступають посередниками між світом медіа та споживачами інформації й розбирають історії в які нас втягує медіаіндустрія.

Нагадаймо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки Українському радіо передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв’язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog’a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.

Долучитись

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.