Среда, 24 января 2024 19:58

У Львові на фасаді школи встановили меморіальну дошку легендарному розвіднику ГУР

Читать на русском

У Львові на фасаді  школи встановили меморіальну дошку легендарному розвіднику ГУР

У Львові на фасаді школи встановили меморіальну дошку легендарному розвіднику ГУР

У Львові встановили меморіальну таблицю загиблому Герою України Олегу Бабію.

Про це у середу, 24 січня, у своєму "Telegram"-овому каналі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Таблицю встановили на фасаді школи №49, де навчався загиблий захисник. Також мер оприлюднив фото батька та сина загиблого героя, які прийши на відкриття меморіальної таблиці.

На фасаді львівської школи встановили меморіальну дошку легендарному  розвіднику ГУР — ZAXID.NET qrxiquieuiduant

«Дуже емоційний момент. Син та батько загиблого героя на відкритті памʼятної таблиці львівʼянину Олегу Бабію», – написав Андрій Садовий.

На фото батько та син загиблого Олега Бабія (Фото із Telegram Андрія Садового)На фото батько та син загиблого Олега Бабія (Фото із Telegram Андрія Садового)

Олег Бабій – полковник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, учасник російсько-української війни. Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Народився у місті Міловиці (Чехія). 2011 року закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Лицар ордена Богдана Хмельницького трьох ступенів, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, відзнаками Міністерства оборони України: памʼятним знаком «За воїнську доблесть», «За мужність при виконанні спецзавдань», заохочувальною відзнакою начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних сил України «Учасник АТО» та медаллю «За участь у боях «Світлодарська дуга», відзнакою «Вогнепальна зброя». На рахунку розвідника: 9 успішних виходів у тил противника, 12 спеціальних заходів з організації та забезпечення руху опору на тимчасово окупованих територіях, виявлення до 70 стратегічних об’єктів противника.

Нагадаймо, 23 січня у ГУР розкрили деталі своєї операції зі знищення Ту-22 у Росії. Завдання виконувала група Героя України полковника Олега Бабія. Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група полковника Олега Бабія потрапила у засідку та вступила в нерівний бій з російськими загарбниками. У цьому бою, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, 33-річний підполковник Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув.

За цей героїчний вчинок Олегу Бабію присвоєно найвищу державну нагороду Героя України посмертно та звання полковника. В Олега Бабія залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Молодшій донечці на час смерті батька виповнилося лише рік.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.