Суббота, 27 января 2024 19:13

Ситуація на фронті: протягом доби ворог завдав одного ракетного удару, здійснив 35 обстрілів із РСЗВ

Читать на русском

Ситуація на фронті: протягом доби ворог завдав одного ракетного удару, здійснив 35 обстрілів із РСЗВ

Ситуація на фронті: протягом доби ворог завдав одного ракетного удару, здійснив 35 обстрілів із РСЗВ

Українські військові продовжують стримувати російських загарбників на Мар’їнському напрямі, де окупанти намагаються покращити тактичне становище.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у "Фейсбуці".

Атаки росіян

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулося 64 бойові зіткнення.

Також протягом доби ворог завдав одного ракетного удару, здійснив 35 обстрілів з РСЗВ за позиціями українських військ та населених пунктів.

Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнації та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, інша громадянська інфраструктура.

Ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямі наші захисники відбили п’ять атак ворога у районах населених пунктів Сіньківка Харківської області та Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону українських військ.

На Лиманському напрямі українські захисники відбили 11 атак ворога в районах населених пунктів Терни, Ямполівки, Торського Донецької області та Білогорівки Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямі Сили оборони відбили шість атак противника в районах населених пунктів Іванівське, Клещеївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне становище.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили вісім атак ворога в районах населених пунктів Степове, Авдіївка та ще 12 атак у районах Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 10 разів безуспішно намагався покращити тактичне становище.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога в районах на південь від Золотої Ниви і на захід від Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші воїни відбили атаку ворога в районі на захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку артилерійським обстрілом противника зазнав обласний центр Херсонської області та райони населених пунктів Берислав, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Наступ ЗСУ

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби супротивник зробив одну безуспішну спробу штурму позицій наших військ.

Втрати росіян

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по одному артилерійському засобу та двом складам боєприпасів противника.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.