Среда, 27 марта 2024 06:18

Зрадниця Повалій подякувала Путіну за так звану «СВО»: запевняє — «виросли крила»

Читать на русском

Зрадниця Повалій подякувала Путіну за так звану «СВО»: запевняє — «виросли крила»

Зрадниця Повалій подякувала Путіну за так звану «СВО»: запевняє — «виросли крила»

Про це Таїсія Повалій заявила у програмі російського пропагандиста Бориса Корчевнікова.

Нині вже громадянка РФ, співачка українського походження Таїсія Повалій зробила нову заяву на підтримку повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

Так, у розмові з Корчевніковим виконавиця заявила, що повномасштабна війна РФ проти України “подарувала їй шанс на життя”.

Повалій, що народилась на Київщині, виїхала до РФ з початку повномасштабного вторгнення. Там вона отримала російське громадянство, і продовжує нині пропагувати наративи Кремля.

Те, що на початку війни Повалій разом зі своїм сином перебувала в РФ, вона назвала “провидінням”. Бідкається, що приїхала у Москву, мовляв, лише із “сумочкою та шубою”.

"Але для мене це було як порятунок. Ось ця ситуація з “СВО”. Я зрозуміла — мене рятують і є шанс на життя. У мене виросли крила", — заявила виконавиця.

Також вона додала, що “радіє життю”, бо жива, і “цей безлад на Україні може закінчитися”. Щобільше, початок повномасштабного вторгнення Повалій назвала “надією на зміни в Україні”. Заявила, що “українців обманули обіцянками західні партнери”. Одначе, висловила переконання, “усвідомлення прийде, і буде важким”.

Водночас, нині вже російська громадянка, не вбачає проблеми у тому, аби й надалі виконувати пісні українською перед Путіним. На її переконання, так вона “не зраджує своїм принципам”.

"Для мене було важливо вийти в День Перемоги і виконати українською мовою “Рідна мати моя”. Бо для мене нічого не змінилося. А ці всі перевороти, революції — для якогось пласта населення, та не для всіх людей України. Тому для мене важливо вийти з українською піснею на сцену Кремлівського державного палацу на День Перемоги!" – заявила Повалій.

Вона також додала, що “дуже пишається тим своїм виступом”.

Нещодавно співачка та колишня народна депутатка України Таїсія Повалій отримала російське громадянство і взяла участь у президентських виборах у РФ. У своєму Instagram вона оприлюднила фото, де позує з російським паспортом на тлі банера президентських виборів.

Зауважимо, Повалій часто називає себе “радянсько-російською українкою”.

Додамо, СБУ повідомила про заочну підозру Таїсії Повалій одразу за трьома статтями. В СБУ наголосили, що зібрали достатньо доказів на співачку та колишню народну депутатку, яка виправдовує агресивну війну РФ проти України.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії Повалій виїхала до РФ, там отримала російське громадянство та відкрито підтримала дії Кремля. Під час інтерв’ю пропагандистським ЗМІ виконавиця вихваляла президента РФ Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України.

Довідка. Таїсія Миколаївна Гирявець, у першому шлюбі Повалі́й (народилася 10 грудня 1964 року, у селі Шамраївка Сквирського району Київської області) — співачка, колишня народна артистка України (позбавлена звання 2015 року), проросійська політична діячка. Колишня нардепка від забороненої проросійської "Партії регіонів". Після Революції Гідності виїхала з України, мешкає в Москві. Внесена до бази “Миротворець”.

Поява Таїсії Повалій в етері телеканалу “Інтер” у новорічних програмах з 31 грудня 2014 до 1 січня 2015 років викликала масове обурення у соціальних мережах та блогосфері; згодом заяви з цього приводу зробила велика кількість українських чиновників найвищого рівня, політиків і громадських діячів.

У серпні 2023 року отримала російське громадянство.

19 жовтня 2022 року додана до санкційного списку України (№ 2080). Накладені економічні обмеження, позбавлення державних нагород України, інших форм відзначення.

На початку 2024 року, Служба безпеки України зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку Таїсію Повалій, яка виправдовувала агресивну війну РФ проти України. На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ заочно повідомили Таїсії Повалій про підозру за трьома статтями КК України:

  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України).

Оскільки зловмисниця перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.