Четверг, 09 мая 2024 15:42

Ідентифіковано ще одного російського окупанта, який причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі

Читать на русском

Ідентифіковано ще одного російського окупанта, який причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі

Ідентифіковано ще одного російського окупанта, який причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі

Правоохоронці ідентифікували ще одного військовослужбовця РФ, причетного до воєнних злочинів на Київщині. Зловмисник брав участь у розстрілі цивільного автомобіля у Гостомелі.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне.

"За даними слідства, у лютому 2022 року в окупованому Гостомелі підозрюваний спільно зі співслужбовцями відкрив вогонь на ураження по цивільному автомобілю, який рухався в бік міста Буча. Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалось врятуватися", – розповіли в прокуратурі.

Причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі: ідентифіковано ще одного російського окупанта. Фото xdidzriruiqqhant

Наказ на вбивство цивільного населення та розстріл всіх без виключення автівок, які проїжджали повз бойові позиції по вулицях Шевченка та Свято-Покровській, окупанти отримали від свого командира. Загалом військовослужбовці зазначеного загону під час перебування на позиціях в Гостомелі причетні до розстрілу 12 транспортних засобів, унаслідок чого вбито 11 громадян, а 15 – поранено.

Правоохоронці заочно повідомили про підозру бійцю-снайперу спецпідрозділу "Заслон" військ нацгвардії РФ по Красноярському краю за фактами порушення законів та звичаїв війни. Раніше прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно офіцера нацгвардії РФ, який разом із підозрюваним брав участь в окупації Київщини та розстрілі цього авто у Гостомелі.

Причетний до розстрілу цивільного авто в Гостомелі: ідентифіковано ще одного російського окупанта. Фото

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.