Суббота, 13 января 2024 15:54

Байден назвав єменських хуситів терористами: "Офіційний ярлик не має значення"

Читать на русском

Байден назвав єменських хуситів терористами:

Байден назвав єменських хуситів терористами: "Офіційний ярлик не має значення"

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що він вважає хуситів, які контролюють більшу частину Ємену і атакують кораблі в Червоному морі, терористами.

Про це повідомляє Bloomberg. У пʼятницю, 12 січня, Байден відповів на запитання журналістів про те, чи готовий він назвати хуситів терористичною організацією.

"Я думаю, що так", – сказав американський лідер.

При цьому президент не вважає, що офіційне визначення цієї групи терористичною змінить ситуацію.

Варто зазначити, що після того, як Джо Байден став президентом Штатів, його адміністрація скасувала офіційне визнання хуситів терористичною групою. Причиною такого рішення стали побоювання, що санкції, які повʼязані з таким статусом, погіршать гуманітарну ситуацію в Ємені, яка і так була складною після років громадянської війни.

Проте у листопаді 2023 року Білий дім повідомив, що переглядає це рішення після того, як хусити захопили вантажне судно у Червоному морі.

"Байден заявив, що зрештою офіційне визначення (хуситів терористами – Ред.) "не має значення", оскільки він зібрав "групу країн, щоб сказати, що якщо вони продовжать діяти і поводитися так, як вони це роблять, ми відповімо", – сказано в статті.

Джо Байден також сказав журналістам, що вважає американські та британські удари по обʼєктах хуситів успішними. Однією з ознак цього успіху є відсутність жертв серед цивільного населення, зазначив він.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.