Четверг, 15 февраля 2024 21:48

Стало відомо подробиці знищення ВДК "Цезар Куніков": атака тривала близько 30 хвилин

Читать на русском

Стало відомо подробиці знищення ВДК

Стало відомо подробиці знищення ВДК "Цезар Куніков": атака тривала близько 30 хвилин

У середу, 14 лютого 2024 року, українські військові здійснили атаку на великий десантний корабель "Цезар Куніков". Зазначається, що вона тривала близько тридцяти хвилин.

Telegram-канал "Досье шпиона" оприлюднив деякі подробиці атаки у четвер, 15 лютого. Зазначається, що напад було здійснено із застосуванням ударних надводних дронів MAGURA V5, розроблених в Україні.

Судно приписане до військової частини №10790 у Севастополі та належить до 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ Російської Федерації.

Зазначено, що близько 06:05 ранку до Севастополя надійшло повідомлення про те, що екіпаж корабля спостерігає наближення невідомого об’єкта. О 06:08 перший дрон уразив лівий борт. Загалом атака тривала близько 30 хвилин.

Усього ударів по кораблю завдали п’ять морських дронів. Чотири уразили весь лівий борт від корми до носа. П’ятий поцілив у правий борт у районі машинного відділення. Очевидно, саме цей удар став критичним. Почалася пожежа, корабель втратив хід і нахилився на лівий борт.

Приблизно в 07:00 до порту Севастополя надійшов сигнал SOS і запит на евакуацію екіпажу корабля, який перебував приблизно за п’ять кілометрів від берега. На місце катастрофи було відправлено буксири МНС Росії та кілька катерів.

Автори каналу заявляють, що при гасінні пожежі всього декілька військовослужбовців отримали незначні опікові поранення, решту ж екіпажу врятовано в повному складі та доправлено до Севастополя. Натомість ГУР надає іншу інформацію.

Приблизно о 07:35 "Цезар Куніков" затонув.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.