Среда, 28 февраля 2024 12:45

У Боярській громаді прослідкують за дотриманням заборони продавати ритуальні товари з пластику

У Боярській громаді прослідкують за дотриманням заборони продавати ритуальні товари з пластику

У Боярській міській територіальній громаді ухвалили рішення про обмеження реалізації та використання штучних квітів та інших ритуальних товарів, виготовлених з пластику

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Боярської МТГ.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Боярської міської ради від 6 липня 2023 року, продавати, використовувати, покладати на об’єкти благоустрою (кладовища, меморіальні комплекси, пам’ятки тощо) штучні квіти, вінки, кошики, виготовлені з пластику та полімерних матеріалів, заборонено не лише у поминальні дні, а й у всі інші.

Для проведення роз’яснювальної роботи старостам Боярської міської територіальної громади рекомендовано розмістити на входах до кладовищ, розташованих на території Боярської міської територіальної громади, інформаційні стенди (таблички) про обмеження використання мешканцями пластикових та інших штучних квітів, а також їх шкідливий вплив на природу.

Вже не один рік поспіль українців закликають відмовитися від використання полімерних квітів для збереження екології. Штучні квіти на кладовищах після втрати своєї естетичності викидаються й купуються нові. На жаль, такий вид пластикової продукції не переробляється, а лише забруднює навколишнє середовище, адже пластик розкладається від 100 до 500 років.

Нагадаймо, що за сприяння ЮНІСЕФ та Бельгії у двох закладах дошкільної освіти Боярської територіальної громади провели ремонт у підвальних приміщеннях найпростіших укриттів.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.