Четверг, 14 марта 2024 09:57

"єВідновлення": Українцям виплатили 4 мільярди на ремонт пошкодженого житла

євідновлення

Понад 43 тисячі українців отримали 4 млрд грн на ремонт пошкоджених внаслідок війни домівок у межах програми "єВідновлення".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Загалом по виплати звернулись трохи більше 78,5 тисячі людей. Найбільше заяв – з Харківської, Київської, Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

Державну компенсацію за повністю знищене житло – житлові сертифікати – отримали 4250 українців, а 1260 з них – уже придбали нове житло. Середня сума одного житлового сертифікату – 1,8 млн. За цим типом державної допомоги найбільше людей звернулись з Харківської, Київської, Миколаївської, Чернігівської та Донецької областей.

Як повідомлялося, 10 травня 2023 року в Україні стартувал програма "єВідновлення", в межах якої компенсацію до 200 тис.₴ на ремонт почали отримувати власники пошкодженого житла. Ці кошти можна використовувати на придбання будівельних матеріалів, оплату будівельних робіт та послуг підрядників, які мають відповідні коди для роботи, а їх продавці подали заявку на участь у програмі через портал "Дія".

Автор: Юлiя Недашківська

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.