Четверг, 14 марта 2024 10:53

Українка Олена Смірнова засвітилася у скандалі з британським платіжним сервісом PayFuture

Читать на русском Read in English

Українка Олена Смірнова засвітилася у скандалі з британським платіжним сервісом PayFuture

Українка Олена Смірнова засвітилася у скандалі з британським платіжним сервісом PayFuture

Власником британської платіжної системи PayFuture виявився звинувачений у шахрайстві Закі Фарук, який обікрав клієнтів на 3 млн фунтів. Допомогу Фаруку, якому заборонено офіційно працювати у Великій Британії, нібито надавала цивільна дружина – українка Олена Смірнова. Саме на неї зареєстрована материнська компанія, що володіє цим платіжним сервісом.

Про це пише політичний експерт та директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик у блозі на сайті "Цензор".

"В Британії набирає обертів скандал навколо одіозного бізнесмена Закі Фарука, який "полегшив гаманці" своїх контрагентів на 3 млн фунтів. Йому заборонили займатися бізнесом до липня 2024 року. Втім, його це не зупиняє. Він впевнено просуває на ринки Індії, Пакистану, Філіппін та інших країн, які розвиваються, свою платіжну систему PayFuture. Попри заборону, материнська компанія, яка володіє цим платіжним сервісом, має британську прописку. І, як зазначають розслідувачі, мало хто знає, що контролювати PayFuture Закі допомагає киянка Олена Смірнова", – зазначає автор.

За його словами, Зарі Фарук навмисно збанкрутував компанію, щоб не віддавати борги.

"Закі Фарук, який в усіх своїх соцмережах називає себе співвласником PayFuture, обікрав клієнтів, партнерів та банки в компанії, в якій пропрацював 22 роки – Computrad (Europe) Limited – на 3 млн фунтів. З 2009 року основний профіль Computrad – ІТ-рішення для верифікації та ідентифікації користувачів сервісів онлайн-ігор та онлайн-казино. Computrad ліквідували у 2017 через неможливість розрахуватися з кредиторами. Аферист визнав провину, про що свідчить його підпис у звіті ліквідаторів. Сухим з води вийти не вийшло – Закі дискваліфікували на 7 років за недобросовісну поведінку, позбавивши права обіймати керівні посади в компаніях та вести бізнес до липня 2024", – продовжує політолог.

14.03.2024-PayFuture qkxiqdxiqdeihrant

14.03.2024-PayFuture

В британському реєстрі можна побачити, хто насправді володіє PayFuture: "Олена Смірнова з 7 лютого 2023 є директором компанії під назвою, яка, на диво, вказує на самого Закі – 9786 Zaki Limited (14645620). В тому ж реєстрі дізнаємося, що ця фірма є власником 50% Payfuture Holdings Limited – материнської компанії, яка володіє платіжним сервісом PayFuture. Експерти вважають, що сумнівів немає – Смірнова керує і володіє компанією, яка прямо вказує на приналежність до Zaki Farooq", – пише Віталій Кулик.

14.03.2024-PayFuture

14.03.2024-PayFuture

14.03.2024-PayFuture

Таким чином Смірнова може відігравати роль номінального власника компанії-акціонера Payfuture Holdings Limited та забезпечувати інтереси Zaki Farooq у бізнесі. Таким чином вона може допомагати йому обходити накладені обмеження.

14.03.2024-PayFuture

14.03.2024-PayFuture

14.03.2024-PayFuture

14.03.2024-PayFuture

"Адреса реєстрації компанії Олени Смірнової – 48 Berkeley Waye, Hounslow, Middlesex, TW5 9HL, – збігається, на диво, з адресою Закі у Британії, де відображений факт його дискваліфікації як підприємця. А ще в деяких архівних твітах Zaki Farooq збереглися геомітки про допис повідомлень саме з цього лондонського району Hounslow. Тому ми можемо припустити, що це було чи є його фактичним місцем проживання у Лондоні. А разом з ним і Олени Смірнової. Чому ми зацікавилися цією темою, бо існує ймовірність сумнівних операцій PayFuture з криптовалютами в українському сегменті та використання цієї системи для виведення капіталів з України. А це вже питання національної безпеки", – резюмує Віталій Кулик.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.