Среда, 20 марта 2024 17:25

Клопотенко закликав зберегти у Києві Житній ринок

Читать на русском

Клопотенко закликав зберегти у Києві Житній ринок

Клопотенко закликав зберегти у Києві Житній ринок

Український кулінар Євген Клопотенко закликає зберегти Житній ринок у Києві, який, на його думку, доводять до занепаду, аби забрати територію та збудувати щось інше.

За словами Клопотенка, він звернув увагу на те, як “тихо помирає” Житній ринок на Подолі ще у травні 2023 року.

“Після спілкування “з тими, хто в курсі”, стало зрозуміло, що Житньому можуть готувати долю Сінного ринку. На жаль, це вже ми бачили не один раз. Об’єкт спеціально доводять до занепаду, щоб потім перетворити на черговий бездушний ТРЦ чи висотку-мурашник”, – зауважив кулінар.

Він додав, що від того часу поставив собі мету – повернути життя на Житній та об’єднати навколо ринку небайдужих.

Таким чином, на ринку провели толоку, відмили його, організували два поп-апи та спільно з активними мешканцями столиці сформували спільне бачення майбутнього Житнього.

“За кілька тижнів мав початися аудит технічного стану ринку, а на кінець весни була запланована презентація проєкту відродження Житнього”, – додав Клопотенко.

Та попри старання небайдужих, нещодавно було оголошено конкурс на оренду ринку терміном на 15 років.

На подачу заявок дали 5 днів, а стартова сума аукціону – більш як 2,5 млн₴ На думку кулінара, це може свідчити про те, що конкурс оголошено під конкретну особу.

“Ми вистояли рік і, я впевнений, разом ми можемо захистити Житній. Давайте об’єднаємо зусилля і разом візьмемо участь в аукціоні. Пишіть в особисті, пишіть коментарі під цим дописом, тегайте потенційних інвесторів та партнерів, шерьте цей допис – публічність то потужна зброя! Житній буде жити!”, – написав Євген Клопотенко.

Він також звернувся до мера Києва Віталія Кличка з закликом зустрітись і разом обговорити долю Житнього ринку.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.