Воскресенье, 10 марта 2024 10:08

Розвідка Британії: розширення Україною оборонних ліній зменшить здатність Росії просуватися вперед

Будівництво нових укріплень для українських військовослужбовців біля російського кордону в Чернігівській області, Україна, січень 2024 року

Україна майже напевно прискорила будівництво оборонних позицій на кількох ділянках лінії фронту, йдеться про протитанкові «зуби дракона» і рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені оборонні позиції. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

Як зауважують у британській розвідці, дуже ймовірно, що розширення оборонних ліній зменшить здатність Росії просуватися вперед або використовувати тактичні переваги в рамках її поточних наступальних операціях.

«Створення великих оборонних позицій вказує на виснажливий характер конфлікту і означає, що будь-яка спроба прориву буде з високою ймовірністю супроводжуватися великими втратами», – йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

У січні Кабінет міністрів України виділив додаткові 2,5 мільярди гривень для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Протягом останніх місяців фортифікаційне обладнання смуг оборони збільшили.

Зокрема, речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Ілля Євлаш у лютому повідомив, що на Куп’янському напрямку «досить потужні фортифікації почали зводити ще з осені».

«Зараз триває зведення фортифікаційних споруд на цьому напрямку: там є і бетонні споруди, які є довготривалими оборонними точками, крім того, постійно риються десятки ВОПів, які вже облаштовані на цьому напрямку. Впроваджуються мінні поля на найбільш загрозливих ділянках», – розповів він.

Форум

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.