Воскресенье, 21 января 2024 09:32

В ISW повідомили про захоплення Крохмального: у ЗСУ пояснили ситуацію

Читать на русском

В ISW повідомили про захоплення Крохмального: у ЗСУ пояснили ситуацію

В ISW повідомили про захоплення Крохмального: у ЗСУ пояснили ситуацію

Захоплення окупантами Крохмального у Куп’янському районі Харківської області – тимчасове явище. Для РФ подібна ситуація дозволяє виправдати втрату понад 7 тисяч військових із початку року.

Про це повідомляє начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

"Крохмальне, щоб ви розуміли, це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Говоритимемо – це 5 будинків. Ці 5 будинків були зруйновані агресором", – розповів він.

За словами спікера, відповідно, наша основна мета – це вберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні позиції, де вони зараз тримають оборону.

"Ворогу не дають просуватися далі і будь-яких загроз для сусідніх підрозділів це не несе. І я думаю, що те, що сталося, це тимчасове явище, тому що лінія фронту щодня зміщується. Ми просто не повідомляємо про захоплення, відбиття 100 або 200 м. Нам цього не потрібно робити, а для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу подавати як "піррову перемогу", щоб показати, чому тільки за січень місяць вони втратили 7055 воїнів на фронті у смузі відповідальності "Хортиця". Вони вже кричать, що взяли Берлін", – констатував Фітьо.

Що відомо про Крохмальне

Він додав, що Крохмальне вже було до цього окуповано та відбито ЗСУ під час Харківського наступу (восени 2022 року – ред.) і зараз, безпосередньо, ці кілька сотень метрів жодного значення не мають.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.