Среда, 24 января 2024 08:39

Польські фермери планують розпочати великі протести через імпорт агропродукції з України

Читать на русском

Польські фермери планують розпочати великі протести через імпорт агропродукції з України

Польські фермери планують розпочати великі протести через імпорт агропродукції з України

Сьогодні, 24 січня, у Польщі починається загальнонаціональний протест фермерів, які вимагатимуть захистити їхній бізнес від імпорту з третіх країн, зокрема з України.

Про це повідомляє RMF FM.

Повідомляється, що акції з тракторами та іншою технікою на дорогах заплановані у понад 150 місцях по всій території країни. Передбачається, що протести проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.

Фермери вимагатимуть зупинити "безконтрольний імпорт сільськогосподарської продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейських стандартів".

Польські аграрії кажуть, що вони опинилися у неконкурентному становищі, оскільки вони у своїй діяльності зобов’язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників у третіх країнах ці вимоги не поширюються.

Також вони закликають готувати "стратегію щодо вступу України в ЄС у сфері сільського господарства" з поділом на сектори.

Крім того, фермери хочуть, щоб влада переглянула спільну європейську політику у сфері сільського господарства. Вони невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським зеленим курсом, і хочуть змін та більшої "гнучкості" у національній стратегії на увесь період до 2027 року.

У Польщі стартують великі протести фермерів щодо імпорту з України queideeidrhidzhant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.