Вторник, 30 января 2024 07:22

Окупований Крим вночі зазнав атаки безпілотників

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів

Міністерство оборони Росії заявило про нічну атаку безпілотників на окупований Крим.

За заявою російського відомства, над півостровом перехопили або збили 11 безпілотників. Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що один із безпілотників був збитий над акваторією Бельбека. Редакція не має у своєму розпорядженні доказів заяв російської влади.

Міноборони Росії також заявило про атаку безпілотників у чотирьох російських регіонах: Бєлгородській, Брянській, Калузькій і Тульській областях. У російському відомстві стверджують, що дрони були збиті, про руйнування і постраждалих не повідомляють.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на мості 17 липня 2023 року. На півострові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

26 грудня 2023 року внаслідок удару українських сил по порту Феодосії в окупованому Криму, за даними української сторони і британської розвідки, був знищений російський великий десантний корабель «Новочеркаськ».

Після удару по кораблю «Новочеркаськ» міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс заявив, що за останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту. Він зазначив, що домінування Росії в Чорному морі зараз поставлене під сумнів.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.