Четверг, 01 февраля 2024 15:14

Турецькі банки масово закривають рахунки компаній з РФ

Читать на русском

Турецькі банки масово закривають рахунки компаній з РФ

Турецькі банки масово закривають рахунки компаній з РФ

Турецькі банки закривають рахунки російським компаніям. Також фінансові установи підвищили вимоги до росіян, які бажають відкрити рахунок у Туреччині.

Причина — побоювання вторинних санкцій.

Про це інформують в російських ЗМІ.

До грудня 2023-го в Туреччині були два "всеїдні" та два "напіввсеїдні" банки, які працювали з росіянами. Перші два закрили рахунки значної частини юрособ після того, як їм пригрозили внесенням до списку санкцій.

Решта теж почали закривати рахунки росіянам — особливо тим, хто відкрив їх після початку повномасштабної війни в Україні.

Банки призупинили обслуговування корпоративних клієнтів "з російським корінням", повідомив фінансовий консультант Іскандер Міргалімов. "Компаніям дійсно почали рекомендувати завершити операції з банком і закрити рахунок", – сказав він. За його словами, це стосується нафтогазових трейдерів та тих, хто використав Туреччину як транзитну юрисдикцію для розрахунків та постачань.

Власник одного з великих торгових брокерів повідомив, що турецькі банки закривають рахунки російським компаніям, починаючи з 2022 року, але зараз процес посилився. Джерело наголосило, що раніше банки закривали рахунки тим, хто потрапив під санкції, зараз — іншим організаціям.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.