Вторник, 09 апреля 2024 07:37

Китай під час візиту Лаврова заявив, що «посилить стратегічну співпрацю» з Росією

Міністри закордонних справ Росії і Китаю Сергій Лавров і Ван Ї у Пекіні, 9 квітня 2024 року

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив 9 квітня, що Пекін «посилить стратегічну співпрацю» з Москвою і що обидві країни повинні стояти на боці « чесності і справедливості».

Він сказав про це під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Лавров прибув до Китаю з дводенним офіційним візитом 8 квітня – на тлі прагнення Москви і Пекіна зміцнити відносини у той час, як триває війна Росії проти України.

Лавров після переговорів із міністром закордонних справ Китаю заявив, що російський президент запропонував зміцнити євразійську безпеку, а Китай і Росія домовилися «почати діалог із залученням інших наших однодумців із цього питання».

«Довгий час існувала євроатлантична безпекова структура у вигляді НАТО, звичайно, як і ОБСЄ, але вона викреслює себе зі списку відповідних структур, у рамках яких можна вести змістовні переговори і домовитися про щось на основі балансу інтересів», – сказав Лавров.

Останніми роками Росія й Китай активізували контакти, а їхнє стратегічне партнерство лише зміцнилося після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Сполучені Штати Америки і їхні союзники запровадили санкції проти обох країн, зокрема проти Москви за вторгнення в Україну.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.