Вторник, 16 мая 2023 06:52

Сирський заявив про успіх наступальних дій ЗСУ на Бахмутському напрямку

Місто Бахмут на Донеччині – місце найзапекліших боїв Сил оборони України з армією РФ, 26 квітня 2023 року

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський 15 травня заявив, що просування українських військ на Бахмутському напрямку – «це перший успіх наступальних дій в ході проведення операції з оборони Бахмута».

«Останні кілька днів показали, що ми можемо рухатись вперед та нищити ворога навіть у таких надскладних умовах. Ми воюємо меншим ресурсом, ніж ворог. Разом з тим, нам вдається руйнувати його плани. Все завдяки нашим бійцям, які б’ються з агресором, долаючи найвищу межу людських можливостей», – цитує Сирського Military Media Center, медійний майданчик Сил оборони і безпеки України.

Водночас він наголосив, що це «лише частковий успіх», а операція з оборони Бахмута триває.

Сирський додав, що всі необхідні для оборони рішення ухвалені, і всі можливі сценарії розвитку подій «ми з командирами відпрацювали безпосередньо на місці бойових дій».

Про те, що українські військові продовжують просуватися вперед на Бахмутському напрямку в районах передмістя, напередодні повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Американський Інститут вивчення війни заявив, що під час останніх контратак станом на 13 травня українські війська звільнили 16,85 квадратних кілометрів у районі Бахмута.

Росія активно штурмує Бахмут і населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року. Днями командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що на Бахмутському напрямку на окремих ділянках російські сили відступили на дистанцію до двох кілометрів.

Президент України Володимир Зеленський заявив 12 травня, що військовим вдалося зупинити російські сили, а на деяких напрямках «навіть відкинути їх назад».

Міністерство оборони РФ 12 травня визнало відхід своїх військ із позицій на північ від Бахмута.

Другие материалы в этой категории: Главные преимущества Xbox над PlayStation »

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.