Понедельник, 08 января 2024 15:55

WSJ: слідчі у справі щодо вибухів на «Північних потоках» заявили про опір з боку Польщі. Варшава наразі не реагувала

Слідчі заявляють, що польські посадовці чинили опір міжнародному розслідуванню вибухів на газопроводі «Північний потік» і не розкрили потенційно важливі докази, але сподіваються, що новий уряд Польщі допоможе розслідуванню. Про це пише видання The Wall Street Journal із посиланням на європейських слідчих, які працюють над цією справою.

За словами слідчих, польські чиновники не поспішали надавати інформацію і приховували ключові докази пересування ймовірних диверсантів польською територією.

Європейські слідчі вважають, що атака була організована з України через Польщу, пише WSJ, але, за словами високопосадовців, відмова Варшави від повної співпраці ускладнює встановлення того, чи стався напад з відома чи без відома колишнього польського уряду.

Деякі високопоставлені європейські чиновники заявляють, що розглядають можливість звернутися до офісу нового польського прем’єра Дональда Туска щодо допомоги в розслідуванні найбільшого диверсійного акту на європейському континенті з часів Другої світової війни.

У листопаді минулого року видання The Washington Post і Der Spiegel оприлюднили розслідування, в якому заявили, що операції підриву газопроводів «Північний потік» у вересні минулого року, ймовірно, координував український офіцер Роман Червінський, який служив у Силах спецоперацій України. Видання посилаються на неназвані джерела:

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.