Суббота, 02 марта 2024 15:40

На Сицилії заарештували 12 осіб через їхню причетність до мафії

Читать на русском

На Сицилії заарештували 12 осіб через їхню причетність до мафії

На Сицилії заарештували 12 осіб через їхню причетність до мафії

Серед підозрюваних – Джузеппе Сорбелло, колишній член виконавчої влади Сицилії та колишній мер міста Меліллі.

Як повідомило видання ANSA, у місті Сіракузи на італійському острові Сицилія правоохоронці заарештували 12 осіб у рамках розслідування ймовірного підкупу виборців членами мафії, вимагання та торгівлі наркотиками. Десятьох підозрюваних відправили до в’язниці, а двох інших відправили під домашній арешт. Серед підозрюваних – Джузеппе Сорбелло, колишній член виконавчої влади Сицилії та колишній мер міста Меліллі.

Затриманих звинувачують у тому, що вони пов’язані або є членами мафіозного клану "Нардо", який орудує на півночі Сіракуз, і вважається частиною злочинного клану "Сантапаола Ерколано" Коза Ностра, що базується в Катанії.

Клан, імовірно, використовував залякування, щоб отримати прямий чи опосередкований контроль над кількома підприємствами у провінції Сіракузи, особливо у сфері сільського господарства.

Сорбелло звинувачують у тому, що він міг сприяти звільненню з в’язниці сина члена мафіозного клану "Нардо", а також отримав гроші в обмін на голоси виборців напередодні місцевих виборів у Меліллі в 2022 році. Тоді на виборах переміг чинний мер міста Джузеппе Карта, який також є депутатом регіональної асамблеї Сицилії. За нього проголосували 75% виборців.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.