Среда, 20 марта 2024 21:35

Українцям пояснили, як перереєструвати автомобіль після встановлення ГБО

Читать на русском

Українцям пояснили, як перереєструвати автомобіль після встановлення ГБО

Українцям пояснили, як перереєструвати автомобіль після встановлення ГБО

Власники автомобілів, які хочуть економити на паливі за допомогою ГБО (газобалонного обладнання), обов’язково мають перереєструвати авто в територіальному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ (МВС). Зробити це можна протягом 10 днів після встановлення ГБО, причому навіть не привозячи автомобіль із собою. Якщо порушити вимогу, доведеться заплатити штраф, а при повторному порушенні можна втратити право на керування автомобілем.

Про це йдеться у роз’ясненні Головного сервісного центру МВС. Для реєстрації ГБО адміністратору сервісного центру необхідно пред’явити такі документи:

  • український паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • акт приймання-передачі автомобіля;
  • свідоцтво про узгодження конструкцій
  • сертифікат відповідності чи акт технічної експертизи;
  • наказ керівника підприємства про призначення відповідальної особи (тільки для юросіб).

Акт приймання-передачі автомобіля можна взяти на підприємстві, яке встановлювало ГБО. Свідоцтво про узгодження конструкцій також видає фірма, яка займалася встановленням устаткування.

Після перереєстрації власник автомобіля отримує нове свідоцтво про реєстрацію. До нього вносять запис про встановлення газобалонного обладнання.

Як зареєструвати ГБО для авто qrxiquirritkant

За порушення при оформленні ГБО та його експлуатації передбачено штраф у розмірі 340 гривень. При повторному такому правопорушенні протягом року водія можуть позбавити посвідчення водія строком від 3 до 6 місяців. Також виникає ризик адміністративного арешту на 5-10 діб. Також виникають складнощі зі зняттям авто з обліку та виїздом із країни.

Газ чи бензин: що вигідніше

За даними "Всі АЗС", станом на 20 березня у Київській області 1 літр бензину А-95 коштує в середньому 54,22₴ А 1 літр автогазу – 27,72₴ Якщо вважати, що при витраті 10 л бензину на 100 км витрата газу для того ж авто становить близько 12 л:

  • поїздка на бензині коштуватиме 542,2 грн;
  • на газі – 332,64 грн, тобто більш ніж у півтора раза дешевше.

Утім, при переведенні автомобіля на газ варто пам’ятати, що сама газова установка теж коштує грошей (від 14 тис. грн і більше, залежно від типу двигуна). Це може влетіти в копієчку. Загалом, за підрахунками автосервісів, газова установка на авто окупається в Україні приблизно за півтора року, проте лише за умови частої та активної їзди.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.