Суббота, 06 апреля 2024 13:40

Титулована українка поставила на місце дворазову чемпіонку РФ на турнірі з шахів

Читать на русском

Титулована українка поставила на місце дворазову чемпіонку РФ на турнірі з шахів

Титулована українка поставила на місце дворазову чемпіонку РФ на турнірі з шахів

Триразова чемпіонка світу з шахів Ганна Музичук показала своє ставлення до російської гросмейстерки Олександри Горячкіної у другому турі Турніру претенденток-2024, який з 4 по 22 квітня проходить у Торонто (Канад). Титулована українка відмовилася потиснути руку 28-річній дворазовій чемпіонці Росії.

Перед початком партії 34-річна львів’янка, яка грала чорними фігурами, підійшла до столу, за яким сиділа нейтральна спортсменка з російським паспортом, повністю проігнорувавши її. Музичук вдала, що не помітила Горячкіну, готуючи своє робоче місце та очікуючи старту поєдинку.

Титулована українка поставила на місце дворазову чемпіонку Росії на Турнірі претенденток-2024 з шахів. Відео qkxiqdxiqzriqudant

Те саме сталося і після завершення зустрічі. Українська шахістка не стала демонструвати традиційне вітання між спортсменами, мовчки покинувши зал.

Зазначимо, що зустріч Горячкіна – Музичук завершилася поразкою нашої співвітчизниці на 32-му ході. За регламентом турніру, його переможниця розіграє з китаянкою Цзюй Веньцзюнь титул чемпіонки світу з шахів.

Титулована українка поставила на місце дворазову чемпіонку Росії на Турнірі претенденток-2024 з шахів. Відео

Турнірне становище:

  1. Тань Чжуньї – 2,
  2. Горячкіна — 1,5,
  3. Салімова, Коннеру, Лагно – 1,
  4. Музичук, Вайшалі, Лей Тінцзе – 0,5.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.