Воскресенье, 07 апреля 2024 17:59

Bloomberg: Китай надає Росії супутникові знімки для військових цілей

Читать на русском

Bloomberg: Китай надає Росії супутникові знімки для військових цілей

Bloomberg: Китай надає Росії супутникові знімки для військових цілей

Підтримка Китаєм Росії посилилася останніми місяцями. Пекін забезпечує ЗС РФ супутниковими знімками, а також мікроелектронікою та верстатами для виробництва танків.

У США попередили союзників про те, що КНДР посилив свою підтримку Росії, включаючи надання даних геопросторової розвідки. Китай також став для Москви ключовими воротами для доступу до технологій обмеженого доступу, включаючи чіпи та інтегральні схеми, які використовуються у зброї або необхідні для її створення, повідомляє Bloomberg .

Видання, з посиланням на свої джерела, зазначає, що на тлі військової інтеграції між двома країнами Китай надав Росії супутникові знімки для військових цілей, а також мікроелектроніку і верстати для танків. Один із співрозмовників також зазначив, що підтримка Пекіна також включає оптику, паливо для ракет і розширення космічного співробітництва.

"Пекін прагнув зображати себе в основному нейтральним перед повномасштабним вторгненням Росії в Україну, яке триває вже третій рік, проте він встановив глибокий союз з Москвою в рамках того, що Сі та Володимир Путін назвали дружбою "без обмежень", — йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, що торік товарообіг між Китаєм та РФ досяг рекордних 240 мільярдів доларів. КНДР стала постачальником багатьох товарів до Росії: від одягу до автомобілів. У той же час РФ збільшила експорт таких товарів, як вугілля та нафту, до КНДР.

"Важливо зазначити, що Китай та Гонконг також стали для Москви ключовими воротами для доступу до технологій обмеженого доступу, включаючи чіпи та інтегральні схеми, які використовуються у зброї або необхідні для її створення", — йдеться у статті.

За словами джерел, США та їхні союзники прагнутимуть донести до Пекіна свої побоювання та активізувати зусилля щодо припинення підтримки Китаєм російської оборонної промисловості.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.