Пятница, 17 ноября 2023 08:33

Контрнаступ ЗСУ біля Роботиного: в ISW розповіли, де просунулися українські бійці

Читать на русском

Контрнаступ ЗСУ біля Роботиного: в ISW розповіли, де просунулися українські бійці

Контрнаступ ЗСУ біля Роботиного: в ISW розповіли, де просунулися українські бійці

Українські військові могли досягти певних успіхів у напрямку Новопрокопівки та Нестерянки. У районі Роботине окупанти розпочали штурм позицій ЗСУ, проте аналітики не підтверджують територіальні досягнення ЗС РФ.

Збройні сили України просунулися біля Роботино Запорізької області. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті за 16 листопада.

"Українські війська продовжили наступальні операції у західній Запорізькій області 16 листопада та підтвердили територіальні досягнення в районі Роботино 15 листопада", — йдеться у повідомленні.

15 листопада російський воєнкор оприлюднив відео з геолокацією, яке свідчить про те, що російські військові завдають ударів по позиціях Сил оборони на заході від Роботино, що свідчить про незначне просування ЗСУ. Натомість російські джерела стверджували, що українські військові нібито безуспішно намагалися просунутися біля Копані, Рівного, Новопрокопівки, Вербового та у напрямку до Новофедорівки.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що ЗСУ, ймовірно, досягли певних успіхів у напрямку Новопрокопівки, в результаті залишилася лише одна лісосмуга біля населеного пункту, який обороняє російський 108 гвардійський десантно-штурмовий полк 7-ї гвардійської дивізії ДШВ. За словами оглядача, кілька днів тому українські бійці відкинули частину російської 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у напрямку Копані та підійшли ближче до Нестерянки.

Аналітики зазначили, що 16 листопада російські військові почали штурмувати українські позиції біля Роботиного, проте не підтвердили територіальних здобутків. За даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони відбили атаки ворога біля Роботиного та на захід від Вербового. Машовець вважає, що частина російського 247-го гвардійського полку могла втратити контроль над висотами на північний захід від Вербового, що ускладнює оборону окупантів північно-західної околиці населеного пункту.

Крім цього, Костянтин Машовець заявив, що підрозділи російських 503-го гвардійського мотострілецького полку та 104-го полку та 234-го полку ВДВ ведуть напружені бої на лінії Нестерянка-Копані, проте аналітики не можуть перевірити це.

Запорізький напрямок, карта бойових дій qkxiqdxiqdeihrant

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.