Вторник, 21 ноября 2023 14:00

Співмешканець аудиторки ДАСУ задрав ціну на підгузки для хворих до найвищого рівня в Україні

Смілянський психоневрологічний інтернат підняв закупівельну ціну дорослих підгузників по контракту з місцевим підприємцем Олександром Петровим вартістю 515 тис₴ І вони стали одними з найдорожчих на аналогічних закупівлях по всій Україні. Про це повідомляє видання «18000».

Тендер відбувся у травні. Тоді Петров отримав підряд завдяки тому, що замовник відхилив дешевшу пропозицію ТОВ «Компанія «Євро технологія» вартістю 471 тис₴

Початкова вартість однієї пачки підгузків Super Seni large 3 від Петрова становила 855,5 гривень за пачку 30 шт, та 895 гривень за пачку Super Seni extralarge 4. ПДВ становив 0 гривень.

У жовтні інтернат підписав з Петровим додаткову угоду, якою ціну підгузків gідняли до 940 та 970 гривень за пачку відповідно. По старій нижчій ціні встигли поставити лише 189 пачок, 374 пачки мають поставити вже по підвищеній ціні.

Підставою для зростання ціни став лист від дистриб’ютора, який повідомив про нібито зростання вартості продукції у виробника. Жодних інших доказів реального коливання ціни на ринку оприлюднено у системі не було. В магазинах ці підгузки продаються по роздрібним цінам максимально до 840–870 грн за пачку

«18000» не вдалося знайти дорожчі пропозиції у системі «Прозорро». Водночас інші подібні соціальні заклади в інших регіонах України продовжили купувати такі підгузки за нижчими цінами. Зокрема, на Донеччині у цей же період подібні підгузки купують за 750 та 740 гривень за пару.

Як вдалося з’ясувати редакції «18000», підприємець Олександр Петров, який постачає одні з найдорожчих підгузків в Україні, є цивільним чоловіком чиновниці Державної аудиторської служби Оксани Довганюк. Донедавна вона очолювала відділ контролю у соціальній сфері та культурі Управління Північного офісу державної аудиторської служби в Україні у Черкаській області. Її було оперативно переведено на іншу посаду під час створення розслідування «18000».

Водночас Петров уклав із фактично підконтрольними Довганюк закладами понад 600 угод на постачання різних товарів на 17 млн гривень. Чиновниця проживає спільно із Петровим протягом багатьох років, що підтверджують їхні сусіди.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.