Среда, 22 ноября 2023 09:12

У Словаччині розблокували кордон для українських вантажівок

Picture

Фото: Getty Images

З опівночі 22 листопада кордон України зі Словаччиною розблоковано. Про це представники Державної митної служби повідомили Фактам ICTV.

Як зазначають у відомстві, проїзд звільнила поліція, силоміць забравши особу, яка блокувала кордон, та евакуювавши транспортний засіб.

Наразі на в’їзд до України в черзі стоїть 400 вантажівок.

Загалом за добу на цьому пункті з боку Словаччини пропустили лише 104 машини.

BAGNET зазначає, блокування руху вантажівок у пункті пропуску "Вишнє Нємецьке" – Ужгород, що на кордоні зі Словаччиною, почалося з 13:30 21 листопада.

Згідно з даними системи "єЧерга", станом на 21:37 21 листопада в черзі на цей пропускний пункт з України було 1 406 автомобілів.

Варто наголосити, що частина українських перевізників прямували до пунктів пропуску на словацькому кордоні після того, як свою блокаду почали поляки.

Пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке" в Союзі автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) заблокували минулого тижня на знак солідарності з польськими мітингарями.

У Словаччині пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська комісія.

Протестувальники вимагають від Брюсселя запровадження дозволів на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть із ними конкурувати.

Аналогічні вимоги мають і протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

У Європейській комісії вже встигли попередити, що одна з ключових вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.

Підготував: Сергій Дага

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.