Вторник, 05 декабря 2023 13:11

Одна з найбільших ІТ-компаній в Україні втратила 1000 фахівців, частину з них найняли за кордоном (оновлено)

globallogic

Український підрозділ ІТ-компанії GlobalLogic Inc. (входить у Hitachi Group) з початку повномасштабної війни втратив понад 1000 фахівців.

Про це Head of Legal у GlobalLogic Ukraine Дмитро Лиганов розповів у інтерв’ю українській редакції Forbes.

"(Зараз у нас) 575 проєктів, але ця цифра мало про що каже. Залежить від "величини" проєкту... Ця цифра сама по собі не є хорошим індикатором здоровʼя галузі. Кількість людей у динаміці – є. Кількість відкритих позицій в динаміці – є. У січні 2022-го в нас було майже 7500 фахівців. Станом на зараз – менше ніж 6500", – сказав топменеджер.

За його словами, ускладнює роботу компанії неможливість забронювати переважну більшість працівників та відновити закордонні відрядження для переговорів із замовниками.

Лиганов уточнив, що з десятки найбільших IT-компаній GlobalLogic забронював чи не найменше працівників – всього 10. Він пояснив, що у компанії близько 100 штатних працівників, решта оформлені як ФОП, тому забронювати їх неможливо.

"Якщо говорити про очікування клієнтів, то всі ключові люди в команді не мають бути під ризиком мобілізації. Ключові люди – це приблизно половина команди. Загалом, чим більше людей, тим більше шансів, що клієнт буде нарощувати проєкти", – додав топменеджер.

Згодом у пресслужбі GlobalLogic Ukraine уточнили, що частина ІТ-фахівців змогла виїхати за кордон і була працевлаштована в офісах компанії в інших країнах.

"Твердження про "звільнення" 1000 фахівців не є правильним, оскільки частина спеціалістів, які могли виїхати за кордон, були офіційно оформлені в офісах компанії в інших країнах", – наголошують у компанії.

Читайте також: Найнижчий за рік: Експорт українських IT-послуг у вересні сягнув $521 мільйона

Як повідомлялося, разом зі скороченням штату в Україні GlobalLogic під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну активно купувала конкурентів та відкривала офіси за кордоном.

На початку 2023 року GlobalLogic Inc. оголосила про плани відкрити нові інжинірингові центри та найняти до 3000 фахівців в Іспанії, а також оголосила про придбання латиноамериканської компанії Hexacta, яка займається розробкою програмного забезпечення і надає послуги з розробки та аналітики даних.

У листопаді 2022 року GlobalLogic Inc. оголосила про підписання угоди про придбання Fortech, провідної румунської компанії з розробки програмного забезпечення.

У травні минулого року повідомлялося, що керівництво японської компанії Hitachi, яка минулого року придбала ІТ-компанію GlobalLogic з офісами та 7500 співробітниками в Україні, розглядає можливість перенесення її офісів за кордон. В GlobalLogic тоді цю інформацію спростували.

На Україну до початку повномасштабного вторгнення припадало 31% глобального штату компанії, що налічував щонайменше 23 600 IT-спеціалістів у 14 країнах. Таким чином, GlobalLogic є однією із найбільших ІТ-компаній за кількістю співробітників в Україні.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.