Понедельник, 18 декабря 2023 05:45

"Встаємо і йдемо": з’явилося відео, як адвокатка посперечалася з військкомами через роздачу повісток у кафе

Читать на русском

"Встаємо і йдемо": з’ явилося відео, як адвокатка посперечалася з військкомами через роздачу повісток у кафе

У соцмережі ТікТок завірусилося відео, як дівчина-адвокат сперечається зі співробітниками ТЦК через те, що ті роздають повістки у кафе.

"Ви зараз проводите мобілізаційні заходи на підставі чого? На підставі чого ви виписували повістки? На підставі лише того, що у вас є посвідчення начальника ТЦК?" — каже дівчина.

Представник ТЦК на відео стверджує, що видає повістки для збору даних.

"З метою збору даних? Ні, це не підходить. Дивіться: те, що зараз відбувається — це беззаконня та свавілля. Невстановлені особи в балаклавах у закладі громадського харчування, яке є приватною власністю, з людиною, яка є начальником ТЦК, — ви не маєте право утримувати без розпорядчих документів, які дають вам можливість виписувати повістки та тримати людей силою з людьми з автоматами із СБУ", — заявила адвокат.

Вона порадила відвідувачам встати та піти із закладу.

"Ви можете встати і піти. Вставайте та йдіть. Тут нікого силою тримати не можуть. Ви не затримані. Встаємо та йдемо", — сказала молода жінка.

У коментарях під відео багато хто її підтримав: "З такою і до спортзали не страшно йти", "Як же приємно чути, що в Україні є адекватні жінки", "Молодець дівчина. Зараз взагалі кожному цивільному чоловікові потрібно мати свого адвоката, щоб захищати себе від цих ТЦК бугаїв”.

 ekikdiqrqidqtant

Однак є й ті, хто не згоден: "А що ви робитимете, коли хлопці на фронті скажуть: "Усі встаємо та йдемо?"

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.