Среда, 07 февраля 2024 05:04

Вишгородська міськрада замовила куряче філе до чверті дорожче від сусідів і супермаркету

Соціально-гуманітарне управління Вишгородської міської ради Київської області 22 січня за результатами тендеру замовило ФОП Вахна Олександр Мирославович м’яса на 2,29 млн₴ Про це повідомляється у системі « Прозорро ».

Цьогоріч охолоджене нефасоване м’ясо поставлятимуть один-два рази на тиждень протягом двох-трьох днів після заявки. А саме в чотири ліцеї та навчально-реабілітаційний центр «Надія», а також у Хотянівську школу. Товар оплачуватимуть протягом десяти днів після поставки. Зокрема замовили:

  • 5 000 кг філе курчат-бройлерів по 189 грн/кг;
  • 2 500 кг свинячої лопатки або тазостегнової частини без кістки по 220 грн/кг;
  • 1 700 кг яловичої лопатки або тазостегнової частини без кістки по 299 грн/кг;
  • 1 800 кг стегна курчат-бройлерів по 159 грн/кг.

У сусідньому селі Нові Петрівці дитячий садок «Петрик» замовив охолоджене куряче філе по 142 грн/кг, що на 25% дешевше.

Крім того, днями Управління освіти Оболонської РДА, що сусідить із Вишгородом, теж замовило охолоджене м’ясо з доставкою у навчальні заклади Оболонського району. Куряче філе коштує 151 грн/кг, що на 20% дешевше, свинина – 186 грн/кг, що на 15% дешевше, яловичина – 275 грн/кг, що на 8% дешевше. При цьому строк післяоплати у киян буде набагато більший – 30 банківських днів.

У супермаркетах роздрібні ціни охолодженого м’яса нижчі. Наприклад, у Вишгороді є «Сільпо», а на сайті цієї мережі філе курчат-бройлерів зараз пропонують по 154 грн/кг, тобто на 19% дешевше від тендерної ціни. Саме на філе припадає найбільше коштів – 945 тис грн, або 41% вартості договору.

Ціни свинячої лопатки у «Сільпо» різняться від 150 грн/кг до 189 грн/кг, що на 14-32% дешевше.

Яловича лопатка у «Сільпо» коштує 205–289 грн/кг, що на 3-31% дешевше, а яловича тазостегнова частина – 254 грн/кг, що на 15% дешевше. Натомість магазинна ціна курячого стегна у 174 грн/кг вища від тендерної ціни. Однак на стегно припадає найменше коштів – 286 тис грн, або 13% суми.

Нині Соціально-гуманітарне управління Вишгородської міської ради очолює Тетяна Фороща.

Підприємець Олександр Вахна із Боярки на Київщині отримав замовлення без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Для участі в них потрібно було підтвердити наявність потужностей для зберігання та підготовки товарів – торгового чи торгово-офісного приміщення у Вишгороді. Ще вимагалась копія довідки або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей, що будуть використовуватися при виробництві, переробці або реалізації харчових продуктів. Також треба було мати фургон-рефрижиратор і не менше одного працівника із медкнижкою. З 2021 року переможець отримав підрядів виключно нинішнього замовника щодо продуктів на 11,97 млн₴

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.