Воскресенье, 07 апреля 2024 18:49

Під Часовим Яром загинули бійці 67-ї ОМБр ДУК "Правий сектор" Сергій Коновал і Тарас Петришин

Читать на русском

Під Часовим Яром загинули бійці 67-ї ОМБр ДУК

Під Часовим Яром загинули бійці 67-ї ОМБр ДУК "Правий сектор " Сергій Коновал і Тарас Петришин

У районі міста Часів Яр Донецької області під час виконання бойового завдання загинули лейтенант Сергій Коновал (позивний "Норд") і молодший лейтенант Тарас Петришин ("Химера"). Побратимів було вбито військами РФ 6 квітня.

Трагедію підтвердив у "Фейсбуці" мер Тернополя Сергій Надал. Бійці ЗСУ служили у 2-й стрілецькій роті "Сталева сотня" 2-го стрілецького батальйону ім. Тараса Хамера 67-ї окремої механізованої бригади (Добровольчий український корпус "Правий сектор").

Разом вони пройшли найгарячіші точки фронту. Герої захищали Україну з 2014 року, були нагороджені держнагородами та вогнепальною зброєю.

Побратими загинули разом uriqtriqqeiqxqant

Герої виконували бойове завдання у Донецькій області

На війні загинули воїни із ДУК Правий сектор

Коновал Сергій Сергійович (29.05.1992 р.н.) брав участь у Революції Гідності, потім – в АТО. Після того, як Росія розв’язала повномасштабну війну, воював у 7-му центрі Сил спеціальних операцій, згодом у 67 ОМБр. Був командиром роти.

Із лютого 2022 року захищав країну на Київщині, Харківщині, Донбасі; разом зі своєю ротою обороняв Бахмут. Отримав орден "За мужність".

У Тернополі його знали також як оператора одного з місцевих телеканалів.

На війні загинув Сергій Коновал

"Сергій з юних років усіма доступними методами займався вишкільною та культурно-просвітницькою діяльністю. Від початку повномасштабної війни він, як досвідчений АТОвець, пішов на фронт... Про такого командира можна тільки мріяти! Якби всі командири були такими, як "Норд", ми вже вигнали б ворогів з України", – написав про воїна побратим Богдан Бутковський.

Норд зі своєю дружиною, волонтеркою Олею

У Коновала залишилася дружина – волонтерка Ольга Данченко. Пара одружилася лише кілька місяців тому. Молодший брат "Норда" також воює у складі 67 ОМБр.

Військовослужбовець ЗСУ Сергій Коновал

Сергію Коновалу був 31 рік

Петришин Тарас Петрович (25.01.1989 р.н.), як і його побратим, мешкав у Тернополі. За даними місцевого порталу "20 хвилин", він загинув одночасно із Сергієм Коновалом.

У Петришина залишилися дружина Тетяна та донька.

Тарасу Петришину було 34 роки

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.