Понедельник, 08 апреля 2024 14:12

Хакери, які можуть бути пов’язані з СБУ, знищили дата-центр, яким користувалися російський ВПК, "Нафтогаз" та "Телеком"

Читать на русском

Хакери, які можуть бути пов’язані з СБУ, знищили дата-центр, яким користувалися російський ВПК,

Хакери, які можуть бути пов’язані з СБУ, знищили дата-центр, яким користувалися російський ВПК, "Нафтогаз" та "Телеком"

Українські хакери, які можуть бути пов’язані з кіберфахівцями Служби безпеки України, знищили два російські дата-центри. Йдеться про центри обробки даних, якими користувався російський військово-промисловий комплекс.

Також унаслідок атаки постраждали нафтогазові та телекомунікаційні галузі країни-агресорки. Про це OBOZ.UA повідомили власні інформовані джерела.

Під атакою опинився хмарний сервіс OwenCloud. У цьому дата-центрі свої дані тримали понад 10 тис. юридичних осіб. Йдеться про підприємства російського військово-промислового, нафтогазового, металургійного, авіакосмічного комплексів. Також дата-центри містили дані великих телекомунікаційних компаній.

Серед цих компаній були Уральський завод цивільної авіації, конструкторське науково-виробниче підприємство "Рубін", Уральський завод спецтехніки, а також "Газпром", "Трансгаз", "Лукойл", "Роснєфть" та "Норільський нікель". Серед телекомунікаційних компаній – "Ростєлєком", "Тєлєком" та "МегаФон".

Джерела OBOZ.UA розповіли, що це була спільна операція української хакерської групи BLACKJACK з кібердепартаментом СБУ. У результаті роботи було знищено понад 300 терабайт даних.

Фахівці вивели з ладу 400 віртуальних та 42 фізичних сервери, на яких розміщувалися внутрішня документація, резервні копії та інші програми, через які клієнти віддалено керували виробничими процесами на підприємствах. Також джерела повідомили, що знищення російського хмарного сервісу стало відплатою за атаку на український дата-центр "Парковий" у січні цього року.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.