Среда, 18 октября 2023 12:37

Байден прибув із візитом до Ізраїлю

Читать на русском

Байден прибув із візитом до Ізраїлю

Байден прибув із візитом до Ізраїлю

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден 18 жовтня прибув до Тель-Авіва, щоб продемонструвати непохитну американську підтримку Ізраїлю у війні з ХАМАС. Він планує провести переговори й консультації з місцевою владою щодо наступних кроків боротьби з тероризмом.

Про це напередодні повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. За її словами, надалі у планах американського лідера – зустріч із лідерами арабських держав у Йорданії.

Зазначалося, що Байден поїде до столиці цієї країни Аммана та зустрінеться з королем Абдаллою II, а також президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі й лідером Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Водночас ЗМІ поінформували, що Йорданія скасувала заплановану на 18 жовтня зустріч лідерів із президентом США. Причиною стало влучання напередодні ракети по лікарні в Газі, в якому Амман звинуватив Ізраїль. Хоча в Тель-Авіві довели, що удару завдало терористичне угрупування "Ісламський джихад", яке підтримує у війні ХАМАС.

"Я обурений і глибоко засмучений вибухом у лікарні Аль-Ахлі-Араб в Газі та жахливою втратою людей. Одразу після того, як почув цю новину, поговорив із королем Абдаллою II і прем’єром Ізраїлю Нетаньягу та доручив моїй групі нацбезпеки продовжувати збирати інформацію про те, що саме трапилося. США однозначно виступають за захист життя цивільного населення під час конфлікту, і ми сумуємо за пацієнтами, медичним персоналом та іншими невинними вбитими чи пораненими у цій трагедії", – у відповідь написав Байден у соцмережі X (Twitter).

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.