Понедельник, 23 октября 2023 22:57

Агентство з відновлення змогло знизити вартість капремонту двох будинків у Запоріжжі на 44 мільйони

запоріжжя

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області 18 та 20 жовтня уклала угоди загальною вартістю 305,46 млн грн з ТОВ "Будівельна Компанія "Консул" на капремонт двох будинків у Запоріжжі, уражених російськими ракетами.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані у системі Prozorro.

Спочатку вартість цих угод мала скласти 349 млн₴ Але уважне вивчення початкових кошторисів допомогло знизити ціни на 44 млн грн або 13%.

Зокрема, замовили ремонт житлових будинків по вул. Незалежної України, 80, за 172,35 млн грн та по вул. Незалежної України, 67, за 133,11 млн₴

Як зауважує видання, тендери на відбудову цих будинків оголошували по набагато вищій очікуваній ціні – 214,18 млн грн та 139,64 млн грн відповідно. Компанія "Консул" виграла обидва підряди, запропонувавши виконати роботи за 214,18 млн грн і 134,78 млн грн відповідно.

Однак на початку вересня головний офіс Держагентства відновлення рекомендував запорізькій Службі провести додаткову перевірку цін будматеріалів у кошторисі. Служба проводила тендери на підставі проектно-кошторисної документації, яку попередньо розробило ТОВ "Анстрой проект" на замовлення Департаменту з управління ЖКГ Запорізької міськради. Ця документація отримала позитивний висновок експертизи.

За даними Держвідновлення, "окремі позиції завищені на 30%" і це призвело до "безпідставного завищення очікуваної вартості будівництва".

Читайте також: Держагентство відновлення спростило умови участі у тендерах для приватних забудовників

Держвідновлення зробило своє викриття вже після проведення аукціону. Тобто коли вже було неможливо коригувати очікувану вартість. Відтак запорізька Служба вирішила взагалі відмінити торги через "неможливість усунення виявлених порушень законодавства".

Переможець торгів "Консул" не погодився з рішенням замовника про відміну торгів та оскаржив його в АМКУ. Антимонопольники стали на бік скаржника, оскільки рішення замовника порушувало права фірми.

Відтак Служба оголосила "Консул" переможцем і уклала з ним угоди. Але при цьому досягла домовленості про зниження вартості угод у порівнянні з тендерними пропозиціями фірми. По більшій угоді ціну знизили на 20% – з 214,18 млн до 172,35 млн грн, по меншій знижка була набагато меншою – з 134,78 млн до 133,11 млн₴

Різний розмір знижки пояснюється тим, що у кошторисах були визначені дуже різні ціни будматеріалів. У більшому тендері вартість була визначена значно вищою, ніж у меншому.

Департамент з управління ЖКГ Запорізької міськради очолюж Олена Лазарчук. Керівником Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області є Олег Галич.

Засновником ТОВ "БК "Консул" (Дніпро) є Олег Глушков.

Автор: Михайло Орлюк

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.