Среда, 25 октября 2023 04:53

"Відірваний від реальності": постпред Ізраїлю в ООН закликав Гутерреша негайно піти у відставку

Читать на русском

"Відірваний від реальності": постпред Ізраїлю в ООН закликав Гутерреша негайно піти у відставку

Постійний представник Ізраїлю в Організації Об’єднаних Націй Гілад Ердан заявив, що генсек ООН Антоніу Гутерреш має піти у відставку. Причиною такого різкого зауваження стало висловлення останнім співчуття жителям Палестини, які "перебувають в окупації протягом 56 років".

Таке зауваження ізраїльський дипломат назвав відірваністю від реальності. Відповідні виступи пролунали на засіданні Ради Безпеки ООН, яке транслювалося на офіційному сайті.

"Важливо також визнати, що напад ХАМАСу стався не у вакуумі. Палестинський народ зазнає окупації протягом 56 років. Його люди були змушені залишити свої будинки. Їхні будинки були зруйновані. Їхні надії на політичне рішення тануть", – зазначив Гутерреш, звернувшись до членів зборів.

Ердан дуже різко відреагував на подібне зауваження генсека у той час, коли мирне населення Ізраїлю закидають ракетами, проливають їхню кров, тримають у заручниках. Він переконаний, що Гутерреш просто відірваний від реальності, уявляючи трагедію на Близькому Сході у спотвореному вигляді.

"Немає жодного виправдання і сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до жахливих злодіянь, що скоюються проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів, трагедія. Голові організації, створеної після звірств Голокосту, який виявляє співчуття до масових вбивств дітей, жінок і людей, потрібно негайно залишити свою посаду та піти у відставку", – резюмував ізраїльський дипломат у себе в соціальній мережі Х (раніше Twitter).

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.