Вторник, 07 ноября 2023 19:48

USAID виділить 18 мільйонів гривень на проєкт інтеграції ветеранів у сільське господарство

ветеран,аграрії

Програма USAID АГРО надасть 18,2 млн грн співфінансування для інтеграції ветеранів у сільське господарство.

"Унаслідок війни рф проти України кількість ветеранів війни зростає. Для частини з них повернення до попередньої роботи може бути ускладненим через втрату компетентностей або погіршення стану здоров’я", – сказано в повідомленні Програми.

Зазначається, що здобуття нової спеціальності або отримання бізнес-навичок, які б враховувала особливості та навички ветеранів, сприятиме їхньому поверненню в цивільне життя. Це також допоможе зменшити дефіцит робочої сили, особливо в аграрному секторі, який виник через воєнні дії.

АГРО оголошує конкурс для двох-трьох проєктів (від 6 млн до 9 млн грн співфінансування для кожного), для розробки та впровадження ефективних моделей інтеграції ветеранів в агросектор країни.

Проєкти повинні сприяти зайнятості ветеранів у сільському господарстві, наприклад, через підвищення кваліфікації, перекваліфікацію для подальшого працевлаштування, а також розвиток самозайнятості, започаткування та розширення/відновлення власного бізнесу в аграрній сфері.

"Очікується, що виконавці проєктів зможуть поєднати як експертизу в аграрному секторі, так і досвід роботи з ветеранами та налагоджені зв’язки з ветеранською спільнотою. Тому для реалізації такого завдання можуть об’єднуватися кілька партнерських організацій з досвідом роботи, наприклад, в агросекторі та сфері навчання і працевлаштування ветеранів", – пояснили в організації.

Для участі в цьому конкурсі, Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських недержавних суб’єктів господарювання (за винятком фізичних осіб-підприємців) та неурядових організацій.

Для участі у передзаявному онлайн-семінарі необхідно зареєструватись до 14 листопада. Кінцевий термін подання заявки – 4 грудня 2023 року.

Автор: Галина Ялівець

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.