Вторник, 14 ноября 2023 06:37

Кіно і німці: кінопродюсер і дружбан Офісу президента збагатився під час війни —

Дата: 14 ноября, 2023 Автор: operkor 0 Комментарии

Продюсер Колюбаєв
Продюсер Колюбаєв 5 канал

Наближений до керівника Офісу президента України кінопродюсер Артем Колюбаєв істотно збагатився під час війни. Про це йдеться в розслідуванні програми «Бігус-інфо».

Журналісти-розслідувачі з’ясували: колишній партнер Андрія Єрмака з кінобізнесу, який нині очолює Раду з державної підтримки кінематографії, за останні півроку зумів заробити за рахунок будівельних компаній, пов’язаних зі зрадником Віктором Медведчуком та скандальним бізнесменом Вадимом Столаром.

А ще Колюбаєв зайнявся цінними паперами, отримав 21 мільйон із бюджету держпідтримки на фільми та раптом почав виробляти безпілотники, які купує «Армія дронів» Мінцифри. Більше дивіться в сюжеті журналістки «5 каналу» Ганни Рибалки.

Експартнер по кінобізнесу Андрія Єрмака кінопродюсер Артем Колюбаєв за останні півроку значно збільшив статки в різних бізнесах. Про це йдеться в розслідуванні програми «Бігус-інфо» журналіста-розслідувача Максима Опанасенка.

Розслідування показало, що компанії зі структури ENSO стабільно виплачували значні суми Колюбаєву та його дружині Катерині, яка розвиває свій ювелірний бренд у США. За перші півроку 2023-го подружжя отримало від будівельного бізнесу загалом близько шести мільйонів гривень доходів, при чому за що саме будівельники могли б платити продюсеру та його дружині такі суми – невідомо.

Експартнер по кінобізнесу Андрія Єрмака кінопродюсер Артем Колюбаєв за останні півроку значно збільшив статки в різних бізнесах. Про це йдеться в розслідуванні програми «Бігус-інфо» журналіста-розслідувача Максима Опанасенка.Зокрема, за даними розслідувачів, мовиться про бізнес компаній, пов’язаних з кумом путіна Віктором Медведчуком і нардепом від уже забороненої опзж Вадимом Столаром, – ENSO.

Компанія, рахунки якої арештовували через знайдені там частки оточення Медведчука, просто завела нові і продовжила фінансувати будівництва ENSO.

Крім успіху в будівельному бізнесі зі слідами Медведчука та Столара, Колюбаєва спіткало «везіння» і на посаді в державній структурі. Друг Єрмака – керівник Ради з державної підтримки кінематографії. В березні термін повноважень її нинішнього складу сплив, відповідно, Колюбаєв посаду мав би втратити.

Але Кабмін вирішив пролонгувати цей термін аж до закінчення воєнного стану без жодних пояснень, кажуть у «Бігус-інфо». А ще Артем Колюбаєв раптом узявся за цінні папери. А сміливий проєкт без вагань підхопила профільна Нацкомісія.

До нацкомісії звернулася приватна компанія, що вирішила взяти на себе цю спробу – «Маркет Консалт Плюс». Частка в ній належить Артему Колюбаєву. А ще експартнер Андрія Єрмака по кінобізнесу цьогоріч отримав ₴21 мільйон із кишень платників податків для свого кінопродакшену. Йдеться про такі проєкти: «Одна велика родина», «Мистецтво в тіні війни» та «Мангровий гай». Переможців обрали під час того самого скандального корпусу, коли громадськість вибухнула гнівом через серіал Юрія Горбунова «Інгулець». Коли пристрасті вщухли, проєкти друга Єрмака отримали договори про державне фінансування.

Але фаворит керівника Офісу президента, за даними журналістів-розслідувачів, крім усього цього, за останні півроку ще й став співвласником компанії, яка виробляє безпілотники. Та ще й не сам, а з режисером російськомовного серіалу «Моя прекрасна няня» та серіалу, де зіграв Володимир Зеленський, «Слуга народу», – Олексієм Кірющенком.

Сам Колюбаєв повідомлення журналістів про інтерв’ю прочитав, але не відповів. А в компанії, що виробляє безпілотники, роль продюсера та російського режисера оцінили як медійну. Але згодом проговорилися, що участь пов’язаних з Андрієм Єрмаком людей привела до співпраці з проєктом Мінцифри «Армія дронів» та до «нормальних контрактів».

Ганна Рибалка, «5 канал»

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.