Среда, 15 ноября 2023 07:55

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV

Читать на русском

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV. Уряд країни профінансує їх виробництво, а підсилити українських захисників ці машини зможуть вже на початку 2024 року.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар, після засідання Ради ЄС із закордонних справ. Про це повідомляє TASR.

Бланар зазначив, що Словаччина хоче допомогти українцям взимку гуманітарною допомогою та з розмінуванням.

"Словацька Республіка продовжить фінансувати виробництво двох машин для розмінування Bozena IV на замовлення України, які мають розпочати роботу вже на початку 2024 року в Херсонській області", – сказав він.

Легка система розмінування Bozena 4, розроблена та виготовлена словацькою компанією Way Industry, знешкоджує протипіхотні, протитранспортні міни, а також інші міни.

Дистанційно-керована міні-система розмінування має стійкість до вибухів мін і може бути використана для розмінування територій із високим рівнем забруднення. Вона також може працювати в лісах та горах, а також уздовж різних перешкод.

Система також оснащена різними аксесуарами та інженерними інструментами для підвищення ефективності польових операцій.

Загальна довжина системи складає 5,28 м, а загальна вага – 6983 кг. Первинний тягач має довжину 3,30 м, висоту 2,27 м, ширину 1,98 м та вагу 5576 кг. Ланцюгова машина має довжину 2 метри, ширину 2,84 метра та вагу 1407 кг.

Кабіна автомобіля з кондиціонером забезпечує найвищу безпеку та комфортні умови роботи екіпажу. Машина керується одним оператором і має колісне чи гусеничне шасі.

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV: коли вони підсилять ЗСУ. Фото uqidrkiqxeiqrdant

Словаччина передасть Україні дві машини розмінування Bozena IV: коли вони підсилять ЗСУ. Фото

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.