Четверг, 16 ноября 2023 08:22

У Херсоні оголосили підозру жінці, яка під час окупації міста впроваджувала «стандарти освіти» РФ – СБУ

Наразі вирішується питання щодо обрання жінці запобіжного заходу

Служба безпеки України повідомила про викриття у Херсоні жінки, яка під час окупації міста підтримала російських загарбників і очолила «канцелярію» у захопленому на той час місцевому виші.

«На цій «посаді» зловмисниця виконувала вказівки гауляйтера Сальдо щодо запровадження російських «стандартів» освіти в окупованій частині на півдні регіону. Для цього займалась «переформатуванням» документообігу в захопленому виші згідно з вимогами міносвіти РФ. Згодом фігурантка отримала російський паспорт та «голосувала за приєднання» Херсонщини до складу країни-агресора. Також вона була активною учасницею пропагандистських заходів місцевої окупаційної адміністрації, де закликала херсонців підтримати загарбників у війні проти України», – розповіли в СБУ.

Повідомляється, що після звільнення Херсона жінка залишилась у Херсоні та «продовжила періодично «розганяти» ворожу інтернет-пропаганду».

Наразі жінці оголошено про підозру, вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Українські війська звільнили Херсон та частину Херсонщини у листопаді 2022 року. Лівобережна частина Херсонської області перебуває під російською окупацією.

Напередодні СБУ повідомляла про затримання доцента університету, який коригував удари РФ по Харкову.

Форум

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.