Вторник, 21 ноября 2023 16:54

Ігнат назвав західні системи, які стануть основою української ППО

Читать на русском

Ігнат назвав західні системи, які стануть основою української ППО

Ігнат назвав західні системи, які стануть основою української ППО

За словами спікера Повітряних сил, ЗСУ не можуть постійно користуватися радянським озброєнням, адже воно має властивість зношуватися. Українське небо захищатимуть сучасні системи від партнерів.

Західні системи Patriot, IRIS-T та NASAMS у майбутньому можуть стати основою української протиповітряної оборони. Таку думку озвучив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в " Медіацентрі Україна — Укрінформ " 21 листопада.

За його словами, допомога західних партнерів допомагає захистити українські регіони від російських атак, які не припиняються майже 21 місяць. У майбутньому сучасні системи ППО зможуть замінити застарілу радянську техніку.

"Основні чотири комплекси, які, мабуть, стануть основою нашого ППО надалі, — це Patriot, SAMP/T, IRIS-T і NASAMS. Самі ці системи становитимуть щит від Повітряних сил, а надалі вже ешелонована ППО розподілятиметься за родами і видам інших Сил оборони. Будемо посилюватися. Зараз це посилення відбувається шляхом запровадження додаткових мобільних вогневих груп", — заявив Юрій Ігнат.

Окремо було зазначено, що українські фахівці разом із американськими колегами змогли адаптувати ракети Sea Sparrow до радянських комплексів "Бук М1". Ці пускові установки можуть застосовувати ракети автономно, що є суттєвим посиленням.

Наразі стоїть питання у збільшенні кількості сучасної техніки, адже тривалий час користуватися радянськими системами не вдасться.

"Зараз ми маємо більше таких (оновлених західних систем — ред.), які поступово на певних напрямках витісняють радянську техніку. Ми не можемо нескінченно використовувати радянську техніку, все, що у нас було, ми використовуємо, але і боєкомплекти, і справність техніки виснажується" . Її стане все менше ", — підсумував Юрій Гнат.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.