Понедельник, 27 ноября 2023 04:22

У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається із мобілізацією в Україні

Читать на русском

У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається із мобілізацією в Україні

У ЗСУ розповіли, що насправді відбувається із мобілізацією в Україні

У Збройних Силах України повідомили, що мобілізація в нашій державі відбувається так само планово, як і після на початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року, коли було введено загальну мобілізацію. Жодних посилень або, навпаки, послаблень цього процесу з того часу не було.

Про це сказав керівник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтерв’ю. За його словами, на початку великої війни, можливо, був більший набір військовослужбовців, оскільки тоді формувалося більше військових частин.

Він нагадав, що нині військовозобов’язаними є українці від 18 до 60 років, які за станом здоров’я можуть проходити військову службу.

Також є категорія призовників від 18 до 27 років, яких можуть призивати на військову строкову службу. Однак станом на зараз ця категорія громадян не підлягає під загальну мобілізацію.

Фітьо нагадав, що військовозобов’язані громадяни отримують повістки, потім мають з’явилися в ТЦК та пройти медогляд. Після цього мобілізованих направляють у навчальні центри, а потім – у військові частини.

Водночас він визнав, що проблема з ухиленням від мобілізації зараз у нашій державі дійсно є, однак вона не масова і загалом не впливає на загальне проведення цього процесу. Ухилянтами займаються правоохоронні органи – за ігнорування повісток в Україні зараз передбачена адміністративна відповідальність.

Підполковник зазначив, що ті українці, які хочуть обрати певну професію в ЗСУ, мають можливість це зробити. Для цього треба прийти на контрактну службу, обрати підрозділ, професію, укласти контракт і проходити службу за цією професією.

Оставить комментарий

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.